dimarts, 20 de març del 2012

que es prezi?

Prezi és una eina que et permet crear presentacions sobre Flash de forma molt intuïtiva. Només amb mirar un primer video de prop d'un minut, ja pots començar a usar-lo i explorar les seves possibilitats.
Per usar-lo però, és clar, primer t'has de registrar i escollir el tipus de compte que hi vols: Lliure (públic, gratuït i fins a 100MB), o Enjoy, o Pro, amb capacitats i possibilitats pujants (aquestes dues dareres, de pagament, et permeten instal·lar-te el programari a l'ordinador i treballar en local). També hi ha llicències per a estudiants.
Un cop logineat, des de la pestanya My, pots començar a crear la propia presentació. La idea bàsica és la d'organitzar uns quants conceptes clau com a esquelet per anar-los vestint poc a poc dels recursos que hi vulguem donar. Un cop creat, podrem triar com i en quin ordre es mostra en la presentació final.
Abans de començar a crear la teva presentació però, recomano veure alguns exemples dels que presenta la mateixa web per agafar alguna idea. Fins i tot, si volem, podem re-utilitzar presentacions (tant nostres com d'altres usuaris que així ho permetin).

Vegeu un exemple que m'ha agradat especialment per com tracta la navegació: Web 2.0 in the classroom

És un recurs semblant al PowerPoint però amb molt més moviment, a més a més és una eina que la tenim sempre disponible (si tenim connexió a Internet), doncs és on-line, i gratuit al contrari que Microsoft PowerPoint.

http://prezi.com/huj05rgy0kw_/futbol/

dimarts, 13 de març del 2012

blanc i negre i parts en color

Per  obtenir aquest resultat, obrim el Gimp, i una volta teniu una imatge seleccionada per a modificar-la:


1. - Obrim una imatge

2. - Des del Diàleg Capes > fem Duplica Capa

Podem passar d’una capa a l’altra, clicant damunt "Fons" o "Còpia de Fons" al diàleg de capes. És important tenir la finestra de capes oberta (des de Finestra, tancades recentment)

3.- Desaturem Còpia de Fons des de Colors > Desatura
      Sense seleccionar cap color premem el botó d’acord 

4.- Modifiquem la imatge en B/N fins que ens agradi utilitzant les eines:

Eines > Eines de color > Brillantor i contrast
Eines > Eines de color > Nivells de color 

5.- Des de la capa Còpia de Fons, cliquem botó dret del ratolí i seleccionem  Afegeix a canal alfa
      
6.- Amb l’eina Goma d’esborrar esborrem, de la capa en blanc i negre, el que ens interessi veure en color.

 Per treballar amb més precisió és útil utilitzar la lupa per ampliar les zones que volem acolorir.
 També podem jugar amb la mida i l'opacitat dels pinzells que utilitzem

7.- Aplanem la imatge des de Imatge > Aplana la Imatge.
8.- Ja està !! Ara podem desar la imatge i pujar-la al vostre bloc, indicant "activitat 4" blanc i negre.

Si voleu vore exemples, en trobareu moltísims al següent enllaç.

IMPORTANT:
Les imatges han de ser de la vostra producció, és a dir, no les podeu agafar d'Internet i publicar-les al vostre bloc.

pel·licules recomanades 2

yo vaig anar a vore la pel·licula el 9 de marz el dia de l'estrena perque el de la prees-trena no vaig poder anar pero a el que anava m'ha paregut una molt bona pel·licula te accio, aventura, amor, intriga, etc...
Si us agrada tot aso aneu a vorela es varata i vona no se quant val perque yo ani a l'estrena en 3D i em costa 8,90 euros pero ara estara més varat.

divendres, 2 de març del 2012

fes la teua propia animacio

Realitza el teu propi disseny d'un gif animat. Els diferents fotogrames poden ser els mateixos canviats de color, podries utilitzar l'eina de text per a aconseguir un bàner, realitzar els teus propis dibuixos, inserir diferents imatges, eliminar parts d’una imatge, etc. 
Si vas a utilitzar imatges, recorda que estiguen lliures de drets d'autor

Pots utilitzar aquesta pàgina: http://www.flickr.com/search/?l=cc&w=all&q=&m=text

Finalment, es valorarà que el gif animat tinga algun sentit o explique alguna història, i no siga una superposició arbitrària d'imatges sense sentit.

Recorda:
Treballa amb diversos duplicats (5 o 6) de la primera imatge (menú Capa, Duplicar la capa), i realitza els canvis oportuns en les successives capes.
El format .jpg no serveix per a guardar una animació, així que punxarem en el menú Arxiu, Anomena i desa… i seleccione el tipus d'arxiu, que haurà de ser  el format gif.
En la següent finestra, és molt important que seleccionem la casella "Desar com a animació".



En la següent finestra podrem indicar-li l'interval en mil·lisegons que vulguem que hi haja entre els diferents fotogrames que componen el gif animat. Si, per exemple, volem que pase 1 segon i mig entre fotogrames, hauràs de fixar aquest valor a 1500.


fem un compte arrere










Anem a crear la nostra primera animació amb el Gimp. Per a fer-ho haurem de primer decidir què és alló que ha de tenir la nostra animació i després estructurar aquesta molt bé.

En aquesta pràctica només anem a realitzar un compte enrere del 1 al 9, aleshores, començarem creant tantes capes com siguen necessaries. Recordeu que el plafó de capes ha d'estar visible per poder treballar amb elles!!
Anem a realitzar-ho pas a a pas:

1r. Fitxer, nou, del tamany que vosaltres vulgau.
2n. Omplim aquesta imatge que tenim en blanc, en un color de fons, per exemple el negre.
3r. Copiem aquesta capa 9 voltes, amb "duplica capa" que trobem amb botó dret sobre la capa negra.








4t.  Anem a crear altra capa, a partir del fons per exemple, per tindre el mateix tamany i amb la ferramenta de text, afegim un número. Per poder vore-ho bé, feu-li clic al ullet que hi ha al costat de cada capa per vore només en la que estem!


. Una volta ja tenim els nombres i el fons. Fusionem les capes agrupades de dalt cap a baix, amb la opció de botó dreta sobre la última capa i ens apareix l'opció "fusiona amb la capa inferior".

. Després el hem de fer és anar "Filtres", "Animació" i escollim l'opció "Optimitza per a animació (gif)"






7é. Per últim, hem de guardar la imatge com a Gif, en el menú "Fitxer", Anomena i Desa, format de fitxer GIF.